Sigorta sektöründe iklim riski alarmı…

Yatırım yönetimi ve sigorta araştırmaları sağlayıcısı Conning’in “İklim Riski: İşletmeler için Yakın Bir Tehdit” başlıklı yeni raporu, sigorta sektöründe hem fiziksel hem de geçişsel iklim değişikliği risklerini değerlendirmenin ve yönetmenin giderek artan önemini vurguluyor.

Sigorta yöneticileri arasında yapılan bir ankete dayanan rapor, Conning’in sektörün temel zorluklarına ilişkin içgörüler sunmaya odaklandığını yansıtıyor.

İklim değişikliğinin, daha sık görülen aşırı hava olayları ve ekosistemler ile insan geçim kaynaklarındaki aksamalar gibi potansiyel etkileri, sigorta sektörü üzerindeki mali etkileri konusunda endişelere yol açıyor.

Conning Sigorta Araştırmaları grubunda Veri Analitiği ve Sigorta Teknolojisi Direktörü ve Başkanı ve iklim riski çalışmasının baş yazarı olan Manu Mazumdar şunları söyledi: “Yöneticilerin %60’ı iklim riski değerlendirmelerini geliştirmek için araçlara, tedarikçilere, verilere ve sigortacılık uygulamalarına yatırım yapmayı planladıklarını belirtti. Anket ayrıca, doğrudan primleri 5 milyar dolardan az olan ve pazarın %53’ünü oluşturan daha küçük sigortacıların, iklim riskinin oluşturduğu zorlukların yönetiminde ek destek arayan önemli bir segment olduğunu ortaya koydu.”
Burada reklam verin

Rapora göre, sigorta yöneticilerinin yüzde 91’i iklim değişikliğinin işletmeleri için bir tehdit olduğu konusunda “önemli” endişe duyduğunu belirtirken, kalan yüzde 9’u en azından belli bir düzeyde riskin varlığını kabul ediyor.

Conning’de Yönetici Direktör ve Sigorta Araştırmaları Başkanı Scott Hawkins ise,”2017-2023 döneminde, ev sahibi sigortası ve ticari mülk hatları birlikte 935 milyar dolar zarar ve gider bildirdi, buna karşılık kazanılan 882 milyar dolarlık net prim (~52 milyar dolarlık sigorta zararı) elde edildi. Bu sonuçlar göz önüne alındığında, daha uzun kuyruklu hatlar güçlü yatırım getirileriyle bir işletme karı elde edebilirken, mülk hatları kısa kuyrukludur ve %105’e %106’lık birleşik oran sürdürülebilir değildir” diye konuştu.