Mapfre, Genel Servis’teki hisselerini Kantürk Öztürk’e devretti

MAPFRE Sigorta, oto sigortalarında mevcut anlaşmalı araç onarım merkezlerinden ve %51 paya sahip olduğu Genel Servis’teki hisselerini, 15 Ekim 2024 tarihi itibariyle Kantürk Öztürk’e devretti.

MAPFRE Sigorta, finansal sürdürülebilirlik ve istikrarlı büyüme hedefleri doğrultusunda aldığı stratejik kararları hayata geçirmeye devam ediyor. MAPFRE Sigorta bu kapsamda %51 paya sahip olduğu Genel Servis’teki hisselerini, 15 Ekim 2024 tarihi itibariyle  Kantürk Öztürk’e devretti.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Erdinç Yurtseven; “MAPFRE Sigorta olarak, tüm iş süreçlerimizde odaklanmayı ve verimliliği esas alan bir yaklaşımı benimsiyoruz. Bu doğrultuda; özellikle 2023 yılından itibaren güçlü bir şekilde içinde yer almak istediğimiz alanları netleştirmeye, verimliliği ön plana almaya ve performansımızı maksimuma çıkaracak aksiyonları gerçekleştirmeye başladık. Bunun bir parçası olarak, hasar yönetim organizasyonumuzda gerçekleştirdiğimiz strateji değişikliği çerçevesinde %51 pay ile ortak olduğumuz Genel Servis’teki hisselerimizi Sayın Kantürk Öztürk’e devrettik.  MAPFRE Sigorta önümüzdeki dönemde Genel Servis’ten anlaşmalı araç onarım servisi statüsünde hizmet almaya devam edecek. Bu devir işleminin her iki taraf için de hayırlı olmasını dileriz” dedi.

Kantürk Öztürk yaptığı değerlendirmede; “Genel Servis araç onarım merkezlerinin gelişimini, acente ve sigortalılara sunduğu dürüst ve güvenilir hizmeti, 1999 yılından beri yakından takip ediyorum.

Kuruluşundan bu yana çok yüksek oranda müşteri memnuniyeti sağlamayı başaran, “Ömür Boyu Garanti” mottosuyla hizmet veren, araç onarım sektöründeki en üst düzey akreditasyonlara sahip Genel Servis bayrağını devralmaktan mutluluk duyuyoruz. Genel Servis onarım ağını ve sunulan hizmetlerin kapsamını, güncel ihtiyaçlara uygun, hayatı kolaylaştırıcı ve farklılaştırılmış bir iş modeli ile sektörümüzdeki seçkin şirketlere de hizmet verebilecek bir yapıya dönüştürmeyi planlamaktayız.

Bu vesileyle, bayrağı devraldığımız MAPFRE Grup şirketlerine ve MAPFRE Sigorta’ya, Genel Servislerin bugünkü teknik seviyeye ulaşmasındaki değerli katkıları için teşekkürlerimizi sunarız. Devir işleminin sektörümüz ve çalışanlarımız için hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz” dedi.