AXA: Artan kırılganlık karşısında sigortacılara olan güven yenilendi

Küresel sigorta devi AXA’nın 2024 Gelecek Riskleri Raporu, toplumların karşı karşıya olduğu risklere ilişkin artan bir kırılganlık duygusunu ortaya koyarken, hem uzmanlar hem de genel halk, sigorta şirketlerinin mevcut ve ortaya çıkan risklerle başa çıkabileceğine olan güveninin yenilendiğini ifade ediyor.

IPSOS ortaklığıyla yürütülen bu çalışma, AXA’nın özel risk yönetimi ekipleri tarafından toplanan ve analiz edilen verileri içeriyor.

Bu yıl, Avrupa, Amerika ve Asya-Pasifik’teki 50’den fazla ülkeden, aralarında çeşitli uzmanlardan oluşan bir panel ve genel halkın da bulunduğu 23.000’den fazla katılımcı, risk algılarını paylaştı.

Bulgular, uzmanların yüzde 87’sinin dünyanın eskisinden daha fazla riske maruz kaldığına inandığını gösteriyor.

Bu bağlamda, sigortacıların toplumları korumadaki rolünün giderek daha hayati önem taşıdığı görülüyor; uzmanların %91’i ve genel nüfusun %72’si sigortacıların hem mevcut hem de ortaya çıkan riskleri ele almadaki önemini kabul ediyor.

2024’te iklim değişikliği üst üste üçüncü kez en büyük risk olarak yer alırken, bunu jeopolitik istikrarsızlık ve siber güvenlik riskleri takip ediyor.

Raporda, özellikle dünya çapında çok sayıda seçimin yaşandığı bir yılda, yanlış bilginin yayılmasıyla ilişkili risklerin hiç bu kadar büyük olmadığı vurgulanıyor. Bu zorluk, bireylerin bu zorluk karşısında kendi zayıflıklarını anlama yeteneklerini zorlaştırıyor.

AXA’nın İcra Kurulu Başkanı Thomas Buberl konuya ilişkin şunları söyledi: “11. yıl üst üste, AXA Gelecek Riskleri Raporu’nu sizlere tanıtmaktan gurur duyuyorum. Yıllar geçtikçe, bu rapor tüm paydaşlarımız için bir referans haline geldi ve onların riskleri öngörmelerini, önlemelerini ve azaltmalarını sağlama taahhüdümüzü gösterdi.”