Insurance Europe’un yeni Genel Müdürü Thea Utoft Høj Jensen oldu

Sigorta ve reasürans şirketlerini temsil eden birlik olan Insurance Europe, Thea Utoft Høj Jensen’in 5 Kasım 2024 tarihinden itibaren genel müdür olarak atandığını duyurdu. Thea, son 18 yıldır Insurance Europe’da genel müdür olarak görev yapan Michaela Koller’in yerini alacak.

Bu yılın başlarında Insurance Europe Başkanı seçilen ve aynı zamanda AXA Group’un CEO yardımcısı olan Frédéric de Courtois, “Thea’yı Insurance Europe’a içtenlikle davet etmek istiyorum. AB kurumlarının içinde ve dışında çalışma konusundaki kapsamlı deneyimi, finansal hizmetler sektörü hakkındaki geniş bilgisiyle birleşince, federasyon için büyük bir kazanç olacak. Michaela’nın bu kadar yıllık hizmetten sonra ayrılma kararı kesinlikle sadece Insurance Europe için değil, aynı zamanda sektörün tamamı için bir kayıptır. Saygın ve inanılmaz derecede iyi yönetilen, Thea’nın gelecekte üzerine inşa edeceğinden hiç şüphem olmayan daha güçlü bir federasyon bıraktı.”

Koller ise, “Genel müdür olarak görev yaptığım süre boyunca Insurance Europe’da birlikte başardıklarımızdan gurur duyuyorum. Sigortanın insanlar ve ekonomi için önemli olması nedeniyle sektöre her zaman tutkuyla bağlı oldum ve olmaya devam edeceğim. Thea’nın federasyonu ileriye taşımaya devam edeceğine dair tam bir güvenim var ve ona her konuda başarılar diliyorum.” dedi.

Jensen, finansal hizmetler sektöründe ve Avrupa işlerinde yaklaşık 20 yıllık deneyime sahip. FTI Consulting’den Insurance Europe’a katılıyor ve burada beş yıldır çalışıyor, en son Brüksel ofisinde Kıdemli Genel Müdür ve Finansal Hizmetler Başkanı olarak görev yaptı.

Jensen yeni rolü hakkında yorum yaparken, “Güvenleri için Insurance Europe’un liderliğine minnettarım. Sigorta ve reasüransın Avrupa ekonomisi için oynadığı önemli rolü tanıtmaya devam etmek için her üye adına çalışmayı dört gözle bekliyorum. Ayrıca, bilgi ve uzmanlıklarıyla büyük saygı gören bir Insurance Europe ekibine katılacağım için çok heyecanlıyım.” dedi.