Yazarımız Orhun Emre Çelik’e Avrupa ve Afrika bölgesinde önemli görev

Sigorta Dünyası yazarı ve PREFUS Danışmanlık Anonim Şirketi’nin kurucusu, aktüer Orhun Emre Çelik, Budapeşte’de gerçekleştirilen GLOBACS uluslararası toplantısında EURACS bölgesinin başkan yardımcısı olarak seçildi.

Toplantı gündeminde neler konuşuldu?

Aktüerler Budapeşte’deki toplantıda meslekteki gelişmeleri uluslararası düzlemde masaya yatırdı.

EURACS ve GLOBACS’ın idari konularının ele alınması ve yönetim seçiminin ardından tüm üyeler, ülke ve şirket gündemlerine ilişkin bilgilendirmelerinin yanı sıra son altı aydaki gelişmeleri paylaştı.

Programın son günü ise, teknik eğitime ayrıldı ve program standart-dışı risk azaltma yöntemleri ile sermaye optimizasyonu başlığı altında genel değerlendirmeler yapıldıktan sonra uzun süreli hayat sigortalarında iptal (lapse) riskine ilişkin türev ürünler hakkında vaka analizi ile başladı. Ardından İsviçre Emeklilik Reformu, ve Kurumsal Risk Yönetimi Perspektifinden Çalışan Sosyal Haklarına ilişkin sunumlar gerçekleştirildi. Yapay zeka modellerinin hasar tutarı tahminine yönelik aktüeryal uygulamalarının ele alındığı sunumun ardından program, çevrimiçi eğitim stratejilerine ilişkin sunum ile sona erdi.

GLOBACS ve EURACS nedir?

GLOBACS, Avrupa ve Afrika bölgesini kapsayan EURACS (European Actuarial & Consulting Services), Kuzey Amerika’da NORACS (North American Actuarial & Consulting Services) ve Asya’da APACS (Asia Pacific Actuarial & Consulting Services) bölgelerinde yayılarak bir araya gelen bağımsız firmalardan oluşmuş bir ağ. Amacı, uluslararası müşterilere danışmanlık sağlamanın yanında teknik aktüerya ve danışmanlık uzmanlıklarını paylaşmak amacıyla işbirliklerinde bulunmak.

EURACS, 1982 yılında kurulmuş ve bölgenin en eski ve en büyük bağımsız aktüer ve emeklilik danışmanları ağı. Üye firmaların tümü, müşterilerin beklediği profesyonellik, bağımsızlık ve değer ilkelerimizi yansıtmak. PREFUS Danışmanlık 2014 yılından beri, EURACS bölgesinde, Türkiye’nin tek temsilcisi olarak danışmanlık ağının parçası olarak yer alıyor.