HDI Sigorta birlikte yürüdüğü acentelere büyüme vaat etti

Acenteler toplantısında konuşan HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan, “Biz sizin yanınızdayız, siz de acentelerimiz olarak bizim yanımızda olun ve birlikte büyüyelim. Çünkü biz büyüme hevesi olan, hem organik hem de satın alma yoluyla büyüyen bir grubuz” dedi.

HDI Sigorta’nın bu seneki büyük acenteler buluşması Kıbrıs’ta “Yola Çıktık” temasıyla Kıbrıs Elexus Otel’de düzenleniyor. Toplantının ilk gününde Yol Project’in sahne aldığı konserde 600 acente grubun eğlenceli şarkılarıyla stres attı.

Christian Mueller

Ertesi gün yapılan toplantıda, ilk olarak HDI International Yönetim Kurulu Üyesi Christian Mueller bir konuşma yaparak, HDI International’ın üçüncü büyük ülkesi olan Türkiye’de büyümeye devam edeceğini söyledi. Mueller, Türkiye ekonomisi zor bir dönemden geçse de güçleneceğine inandıklarını belirterek, “Acentelere azimli çalışmaları için teşekkür ederiz. Türkiye’ye 18 yıl önce geldik ve 6 yılda 3 satın almayla büyüdük. Teknik kârlılıktan taviz vermeden ilk 5’te yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra söz alan HDI Sigorta CEO’su Firuzan İşcan, genel ekonomiyi değerlendirerek başladığı konuşmasında ülkeyi yoran enflasyonun son dönemlerde düşmeye başladığını ifade etti. İşcan, “Sigortacıları yakından ilgilendiren otomotiv ve sağlıkta daha yüksek enflasyon var. Bu sürdürülebilir değil. Merkez Bankası’nın yıl sonunda enflasyonun düşeceği yönündeki tahminlerin tutacağını umuyoruz” dedi.

Oto ağırlıklı çalışan acentelerin riski

Firuzan İşcan

İşcan sektöre dair değerlendirmelerini aktardığı konuşmasında şunları söyledi: “Kahramanmaraş depremi de sigorta primlerini arttırdı. Prim üretimi döviz bazında %42 artarak, 15 milyar dolara kadar yükseldi. Yangında %140’a varan fiyat artışı %118’e, kaskodaki artış ise %89’dan %39’a geriledi. Oto ağırlıklı çalışan acenteler için bu risk olabilir. Zorunlu afet sigortası yılbaşında devreye giriyor. Bunu iyi anlatmak için hep birlikte çalışmalıyız.”

İşcan konuşmasının devamında HDI Sigorta’nın durumu ve hedefleriyle ilgili şöyle konuştu: “Kaskoda sektör ikincisiyiz. Nakliyatta sektör liderliğimizi sürdürüyoruz. Tarımda da acente kanalında lideriz. Ayrıca spora desteğimizle de adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz. Etkin çözümler için yola çıktık. Kaskodan başlamak üzere teknolojik imkanlardan da yararlanarak acentelerimize yeni ekranlar sunacağız. Müşteri hasar için acentemizi aradığında HDI Sigorta ulaşılabilir olup sorunu çabuk çözmeyi vaat ediyor. Biz sizin yanınızdayız, siz de acentelerimiz olarak bizim yanımızda olun ve birlikte büyüyelim. Çünkü biz büyüme hevesi olan, hem organik hem de satın alma yoluyla büyüyen bir grubuz. Bunu ülkemizde de gösterdik. En önemlisi sevilen marka olmayı başarmaktı. Kalpleri fethetmek için yola çıktık.”

Firuzan İşcan konuşmasını bitirdikten sonra sahneyi Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Bay’a teslim etti.

Halil Bay

Halil Bay, bölgesel acenteler toplantılarında 3200 acenteyle temas şansı yakaladıklarını söyleyerek, “Bu toplantılar sektör genelinde de örnek oldu. Temaslarda aldığımız geri bildirimler işimizi geliştirmede çok faydalı oldu” dedi. Sektörde acente payı 2023’te %60’ken HDI Sigortada bu payın %76 olduğunu aktaran Bay, “Temmuz sonunda ise bizim payımız %82’ye çıkarken, sektör ortalaması %59’a düştü. Sektörde ilk 10 şirket arasında HDİ Sigorta’dan yüksek acente üretim payına sahip şirket yok” dedi. Halil Bay, TSS’de yılda 100 bin sigortalının sisteme girdiğini, şirketin buradan aldığı payı arttırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Acenteler buluşmasının ikinci günündeki toplantı, HDI Sigorta’nın genel müdür yardımcılarının kendi bölümleriyle ilgili gelişmeleri Genel Müdür Firuzan İşcan’ın moderasyonunda acentelerle paylaşmasıyla devam etti. Toplantının sonunda üretimde ilk 20’ye giren acentelere ödülleri verildi.