Ekim ayında trafik sigortasının primleri yüzde 3,5 artacak

SEDDK, Ekim ayı trafik sigortası prim artış oranını belirleyerek, açıkladı. Buna göre ekim ayında trafik sigortasının primleri yüzde 3,5 artacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Ekim ayı trafik sigortası prim artış oranını belirleyerek, açıkladı. Buna göre Ekim ayında trafik sigortasının primleri yüzde 3,5 artacak.

1 Mayıs tarihinden itibaren trafik sigortasında hasar maliyet endeksi uygulaması başladı. Artık aylık fiyat artışları hasar maliyet endeksine göre belirleniyor. SEDDK, TÜİK’in açıkladığı verilere göre, her ay, asgari ücretteki artışa, araç fiyat artış oranına, hasar onarım ve yedek parça fiyatlarındaki değişime göre trafik sigortasında hasar maliyet endeksi belirliyor. SEDDK da TÜİK’in açıkladığı verilere göre her ay bir endeks oluşturuyor, bu endekse göre de gelecek ayın trafik sigortasındaki prim artışını belirleyip, açıklıyor. Sigorta şirketleri de bu orana göre primlerini artırıyor.

Bu kapsamda da Mayıs ayında trafik sigortasındaki fiyat artışı yüzde 3, Haziran ayı için yüzde 3,25, Temmuz ayı için yüzde 3,5, Ağustos ayı için yüzde 3,5, Eylül ayı için yüzde 2 oldu.

SEDDK, Ekim ayına ait trafik sigortası fiyat artışı ile ilgili yeni genelge yayımladı. Buna göre, 2024 yılı Eylül ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primler, Ekim ayı için yüzde 3,5 artırılarak uygulanacak.