Sürdürülebilir büyümenin anahtarı: Veri odaklı karar alma

Operasyonel verimliliği artırmanın ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmanın anahtarını, veri odaklı karar alma süreçlerinde gördüklerini ifade eden Aveon Global Sigorta İş Zekası ve Sistem Geliştirme Grup Müdürü Ömer Şahin, “Bu doğrultuda, iş zekâsı çözümleri ve veri modelleme teknikleriyle şirketimizi geleceğe taşıyoruz” dedi.

Aveon Global Sigorta İş Zekası ve Sistem Geliştirme Grup Müdürü Ömer Şahin, dijitalleşen dünyasında verinin artık yalnızca teknolojik bir olgu değil, hayatımızın her alanında yer alan stratejik bir kaynak haline geldiğini belirtti.

Aveon Global Sigorta İş Zekası ve Sistem Geliştirme Grup Müdürü Ömer Şahin

Ömer Şahin, “Özellikle son yıllarda, veri üretim hızında büyük bir artış yaşanmaktadır. Bu hızlı veri akışından anlamlı bilgi elde edebilmek ve veri analiz süreçlerini optimize etmek, kurumsal sürdürülebilirlik ve rekabet avantajı açısından kritik bir rol oynamaktadır. Aveon Global Sigorta olarak bizler, operasyonel verimliliği artırmanın ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmanın anahtarını, veri odaklı karar alma süreçlerinde görüyoruz. Bu doğrultuda, iş zekâsı çözümleri ve veri modelleme teknikleriyle şirketimizi geleceğe taşıyoruz. Dijital dönüşüm stratejilerimizin merkezinde, verilerin toplanması, erişilebilir hale getirilmesi, modellenmesi ve analiz edilmesi yer alıyor. Bu süreçte, kurum içi raporlama araçlarımız sayesinde manuel efor gerektiren birçok raporlama süreci, iş zekâsı ve veri analitiği platformumuzda tamamen otomatik hale getirilmiştir. Böylece, iş süreçlerimiz daha etkin ve hızlı bir şekilde ilerlemekte, kritik kararlar için gerekli bilgiler anında erişime sunulmaktadır. Verilerin depolandığı çeşitli kaynaklardan veriye ulaşarak anlamlı yapıda tablolar tasarlamaktayız. Veri modelleme mimarimiz, regülasyonlara uyumlu raporlama ve veri taleplerini hızlı bir şekilde karşılamamıza olanak tanımaktadır. İş birimlerimiz, ihtiyaç duyduğu metrik ve çıktılara iş zekâsı platformumuz üzerinden erişebilmektedir” dedi.

Aveon Global’in kurulduğu günden bu yana rekabet avantajını en üst seviyede tutma misyonuyla hareket etiğini ifade eden Şahin, “Bu hedefimizi, iş zekâsı ve analitik uygulamalarını etkin bir şekilde kullanarak, veriye dayalı stratejik kararlar almak suretiyle destekliyoruz. İleriye yönelik stratejilerimizin temelinde yer alan bu çözümler, iş süreçlerimizi dönüştürmeye devam edecek” açıklamalarında bulundu.