Sigorta devi Zurich İklim Dayanıklılığı İttifakı’nı kurdu…

Zurich Sigorta Grubu ve kurumsal vakfı olan Z Zurich Vakfı, savunmasız topluluklardaki mevcut dayanıklılık düzeylerini değerlendirmek ve iklim tehlikelerine uygun çözümler uygulamak amacıyla Zurich İklim Dayanıklılığı İttifakı’nı (İttifak) kurdu.

İttifak, 2013 yılında kurulan ve çeşitli insani yardım kuruluşları, STK’lar, araştırma ortakları ve özel sektörden oluşan bir grubu bir araya getiren Zürih Sel Dayanıklılığı İttifakı’ndan evrildi.

Şu anda aynı orijinal dokuz üyeyi kapsamaktadır: Zürih, Concern Worldwide, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Mercy Corps, Plan International, Practical Action, Uluslararası Uygulamalı Sistemler ve Analiz Enstitüsü (IIASA), London School of Economics (LSE) ve Uluslararası Sosyal ve Çevresel Dönüşüm Enstitüsü (ISET).

İttifak, on yıllık bir sel dayanıklılığı deneyiminin ardından, iklim değişikliğinin artan etkisini ele almak için uyum çabalarına yönelik acil ihtiyacı yansıtmayı amaçlıyor.

Z Zurich Vakfı Başkanı Gregory Renand şunları söyledi: “İttifakın girişimleri, 2018’den bu yana Filipinler’den Zimbabve’ye, Meksika’ya ve aralarındaki noktalara kadar dünya çapında 350’den fazla toplulukta 3 milyondan fazla iklim açısından savunmasız insanın hayatını olumlu yönde etkiledi. İttifakın savunuculuk çalışmaları, 1,25 milyar ABD dolarından fazla dayanıklılık harcamasında artışa neden oldu. Şimdi, odak noktamızı sellerin ötesine, sıcak hava dalgaları, orman yangınları ve fırtınalar gibi ek iklim tehlikeleriyle mücadele etmeye doğru genişletiyoruz. Bu genişletilmiş kapsam, dünya çapındaki savunmasız topluluklar için daha dayanıklı bir gelecek yaratma konusundaki sarsılmaz kararlılığımızı yeniden teyit ediyor.”

Zurich, artan doğal tehditlere rağmen, iklim adaptasyonunun savunmasız topluluklar üzerindeki etkileri azaltma potansiyelinin büyük ölçüde gerçekleştirilmediğini belirtti. Hazırlık, risk azaltma ve iyileştirmeye yönelik yetersiz yatırım, her felaketin ardından artan kayıp ve hasarla sonuçlandı.

Zurich Insurance Group Sürdürülebilirlik Sorumlusu Linda Freiner şunları söyledi: “Bu evrimi görmekten mutluluk duyuyorum. Geçtiğimiz on yılda, Alliance üyeleri iklim krizini ele almada önemli adımlar attı ve iş birliğinin ve inovasyonun gücünü gösterdi. Ancak, çalışmalarımız henüz bitmedi. İklim krizinin aciliyeti, öğrenilen derslerden ve oluşturulan işbirliklerinden yararlanarak daha büyük bir etki yaratmak için kolektif çabalarımızı hızlandırmamızı gerektiriyor. Önümüzdeki on yıl çok önemli ve birlikte, gelecek nesiller için sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için gerekli olan iddialı hedeflere ulaşabileceğimizden eminim.”

Zürih İklim Dayanıklılığı İttifakı, dayanıklılık oluşturma çabalarını engelleyen sistemsel engelleri ele almaya kararlı ve geniş çaplı etki yaratmayı amaçlamakta.