Allianz Türkiye’nin İnsan ve Kültür Projelerine uluslararası ödül

Allianz Türkiye’nin, Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği haricindeki bölümlerden mezun profesyonelleri yazılımcı olarak geliştirmek üzere tasarladığı Meslek Edindirme Programı, organizasyonun bugünü ve yarını için ihtiyaç duyduğu yetkinliklere özel olarak tasarladığı, gençlere istihdam fırsatı sunan Genç Yetenek Programları ve dijitalleştirdiği İ&K süreçleri; 2024 Stevie Awards En İyi İşveren Ödülleri’nde ‘İnsan Kaynaklarında Başarı’ kategorisinde 3 ödüle layık görüldü.

 

Allianz Türkiye, en iyi işverenleri, insan kaynakları uzmanlarını ve projelerini değerlendiren global ödül programı Büyük İşverenler için Stevie Awards 2024’te üç ödül aldı. Allianz Türkiye’nin İnsan ve Kültür departmanı tarafından yürütülen GeleceğimAll Mesleki Eğitim Programı, Yetenek Kazanımı Ödülleri ana başlığında En İnovatif Yetenek İşe Alım Programı kategorisinde altın ödüle layık görüldü. GeleceğimAll meslek edindirme programı, Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği haricindeki bölümlerden mezun profesyonelleri bir yazılımcı olarak geliştirmek üzere tasarlanan ve bu alanlarda kendisini geliştirmek isteyen kişilere fırsat tanımasıyla öne çıktı.

Allianz Türkiye, Yetenek Kazanımı Ödülleri başlığındaki ikinci ödülünü ise En İyi Genç İşe Alımı Stratejisi kategorisinde aldı. Allianz Türkiye’nin sektör ihtiyaçlarına odaklanarak, sürdürülebilir bir yetenek havuzu oluşturmayı hedefleyen genç yetenek programları bronz ödülü kazandı. Ödüllü genç yetenek programları arasında, IT ekiplerine yönelik sektörün ilk genç yetenek programı olan CodeBooth; finans ekipleri için genç yetenek programı olan Fintastic; geleceğin sigorta risk analistlerini yetiştirmeyi amaçlayan Underwriter; İş Geliştirme ve Dönüşüm ekipleri için nitelikli iş gücü sağlamayı amaçlayan Synergize; veri analizi ve aktüerya bilimleri alanında kariyer planlayan gençlere yönelik DataAction programları yer alıyor.

Allianz Türkiye’nin dijitalleşme stratejisi doğrultusunda hayata geçirdiği One Click People & Culture projesi, Bordro ve Özlük Yönetimi Ödülleri başlığında yer alan İK Teknolojisinde Başarı kategorisinde altın ödülün sahibi oldu. Allianz Türkiye, One Click People & Culture kapsamında yürüttüğü dört farklı projeyle ödülü kazandı. Avans Projesi ile aylık ortalama 50 avans talebi için gereken 150 saatlik efor süresi 9 saate indirildi. Makbuz Projesi ile aylık ortalama 500-700 tane gelen makbuzun sisteme manuel olarak girilme süresi 100 saatten 2 saate indirildi. SGK Entegrasyonu Projesi ile çalışanların insan kaynakları süreçlerindeki hata payı, proje sonrası sıfıra indirgendi. Vize Projesi ile aylık ortalama 50 vize evrak talebinin manuel olarak hazırlanması için gereken 21 saatlik süre ise bir saate düşürüldü.