Sigortacılığın yarı yıl bilançosu açıklandı: Otoda 5 milyar lira kâr

Türkiye Sigorta Birliği’nin açıkladığı yarı yıl sonuçlarına göre hayat dışında en çok kârın 15 milyar lirayla kaskodan geldiği görüldü. Trafik sigortasında ise 10 milyar liralık zarar edildi. Türkiye Sigorta 6,5 milyar lira ile, Türkiye Hayat ise 4,6 milyar lira ile branşlarının en çok kâr eden şirketleri oldu.

Sigorta sektörünün 2024 ilk yarı yıl teknik ve finansal sonuçları açıklandı. Türkiye Sigorta Birliği’nin web sitesinden yayınlanan tablolara göre sigorta şirketleri toplamda tüm branşlarda 49,5 milyar liralık net kâr elde etti. Bu kârın 34 milyar lirası hayat dışı şirketlerden, 15,5 milyar lirası hayat ve emeklilik şirketlerinden geldi.

Branşlara bakıldığında, hayat dışında en çok kârın kaskodan geldiği görüldü. Bu branşta 15 milyar liraya yakın kâr edilirken, trafik sigortasında ise 10 milyar liralık zarar edildi. Yangın ve doğal afetler 8,8 milyar lira, sağlık branşı 7,3 milyar lira, ferdi kaza ise 4,7 milyar lira ile en çok kâr edilen branşlar oldu.

Şirketler bazında hayat dışında en çok kâr eden şirket 6,5 milyar lira ile Türkiye Sigorta oldu. 5,5 milyar lira ile Anadolu Sigorta ve 5,2 milyar lira ile Allianz yarı yıl kârlılık sıralamasında ilk üçe girdi.

Hayatta ise Türkiye Hayat ve Emeklilik 4,6 milyar lira ile lider, Anadolu Hayat Emeklilik 2,1 milyar lirayla ikinci, Garanti Emeklilik ve Hayat ise 1,9 milyar lira ile üçüncü oldu.