GFIA’dan Türkiye sigorta sektörü paylaşımı…

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) de üyesi olduğu Global Federation of Insurance Associations (GFIA- Küresel Sigorta Dernekleri Federasyonu) sosyal medya hesaplarından Türkiye sigorta sektörünü anlatan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. GFIA paylaşımında, “Türkiye sigorta piyasası gittikçe daha iyi bir performans sergiliyor. Sigorta penetrasyon oranı son on yılın en yüksek seviyesi olan %2,3 olarak kaydedildi ve önümüzdeki yıllarda daha fazla büyüme için umut veriyor.” ifadelerine yer verdi.

GFIA’ın paylaşımı şöyle:

“Bugün, sigorta ve bireysel emeklilik sektörüne odaklanarak Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında stratejik bir rol oynayan Türkiye Sigorta Birliği”ni keşfetmek üzere Türkiye’ye doğru bir yolculuğa çıkalım. 48 hayat dışı, 20 hayat/emeklilik ve 4 reasürans şirketinden oluşan 72 aktif üyesini temsil eden TSB, sigorta penetrasyon oranını ve finansal sistem içindeki payını artırmayı, güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya ulaşmasını sağlamayı taahhüt etmektedir.

TSB Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Gülen’in liderliğinde, sektörün sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak, rekabet gücünü artırmak, haksız rekabeti önlemek ve mesleki dayanışmayı güçlendirmek için stratejiler belirlemeye ve politikalar üretmeye kendini adamıştır. Ayrıca sigorta, emeklilik ve reasürans şirketleri arasındaki ilişkilerde etik ilkelerin belirlenmesine odaklanmaktadır.

Toplumsal kalkınma ve eğitime olan bağlılıkları, 2024 yılında 21. yılını kutlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) gibi girişimlerinde açıkça görülmektedir. Tasarruf alanında yükselen bir yıldız olan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), kurulduğu 2003 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ederek 16 milyon katılımcı sayısını aşmış ve toplam fon büyüklüğü 1 trilyon TL’ye ulaşmıştır. Bu, sektörün dalgalı piyasa koşullarında başarılı fon yönetiminin bir göstergesidir.

Piyasa gittikçe daha iyi bir performans sergiliyor. Sigorta penetrasyon oranı son on yılın en yüksek seviyesi olan %2,3 olarak kaydedildi ve önümüzdeki yıllarda daha fazla büyüme için umut veriyor.”

GFIA’ın linkedin paylaşımı: https://www.linkedin.com/posts/global-federation-of-insurance-association_today-we-embark-on-a-journey-to-turkey-to-activity-7219599741314109440-ED5D?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Aysun Yıldız Özer: “TSB olarak, GFIA’nın gururlu bir üyesiyiz”

GFIA’ın paylaşımına Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Aysun Yıldız Özer’de linkedin hesabından paylaşarak şu ifadelere yer verdi: “TSB olarak, GFIA’nın gururlu bir üyesiyiz ve Türk sigorta şirketlerinin temsilcisi olarak küresel sigorta camiasının bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. GFIA, dünya çapında toplumda sigortanın rolünü ilerletmede kritik bir rol oynamaktadır. Sigortacıların sektör için önemli olan en son gelişmeleri tartışmaları için mükemmel bir platform sağlar. Mevkidaşlar arasındaki ve ilgili taraflarla olan uluslararası diyalogdan büyük yarar sağlıyoruz. İşbirliğiniz ve desteğiniz için teşekkür ederiz.”