Allianz’dan Singapur’da dikkat çeken satın alma

Küresel sigorta ve varlık yöneticisi Allianz Grubu, tamamına sahip olduğu bağlı kuruluşu Allianz Europe BV aracılığıyla, Singapur merkezli sigorta şirketi Income Insurance’a hisselerinin en az %51’ini satın almak için ön koşullu gönüllü nakit genel teklifinde bulundu.

Bu stratejik hamle, Allianz’ı Asya’nın dokuzuncu büyük sigortacısından dördüncü büyük sigortacısına taşıyacak. Düzenleyici onayına tabi olan işlemin 2024’ün dördüncü çeyreğinde veya 2025’in ilk çeyreğinde kapanması bekleniyor.

Allianz, S$~2,2 milyarlık toplam işlem değeri için hisse başına S$40,58 teklif etmeyi planlıyor, bu da yaklaşık 1,5 milyar Euro’ya denk geliyor. İşletmelerin entegrasyonu, Allianz’ın Singapur’daki tüm iş segmentlerinde en üst sıralarda yer almasıyla sonuçlanacak.

İşlemin sigortacıya orta vadede çift haneli Yatırım Getirisi (ROI) sağlaması bekleniyor.

Bu satın alma, Allianz’ın sigortacılık, ürün geliştirme ve veri analitiği alanındaki yeteneklerini, Income Insurance’ın pazar erişimi ve dağıtım, ortaklıklar ve çalışan alanlarındaki güçlü yönleriyle bir araya getiriyor.

Income Insurance, kendi iç pazarında köklü bir geçmişe sahip olup, yaklaşık iki milyon poliçe sahibine kapsamlı bir Mal-Kaza, Sağlık ve Hayat ürünleri yelpazesiyle hizmet veren güvenilir bir marka konumunda.

Allianz Asya-Pasifik Yönetim Kurulu Üyesi Renate Wagner, “Allianz’ın değerlerini ve müşteri mükemmelliğine olan bağlılığını paylaşan lider bir sigorta şirketi olan Income Insurance ile ortaklık kurmayı dört gözle bekliyoruz. Önerilen bu işlem, Singapur müşterilerinin yararına iki güçlü işletmeyi bir araya getiriyor ve Allianz’ın bölgedeki liderlik konumunu sağlamlaştırıyor.” dedi.

Allianz için Asya-Pasifik stratejik açıdan önemli bir büyüme bölgesi. Şirket 2023 yılında P&C ve L&H iş kollarında yaklaşık 7,7 milyar euroluk Toplam İş Hacmi elde etti.