AM Best açıkladı: AXA Avrupa’nın en büyüğü

2022 yılında brüt yazılan primlere göre sıralandığında, AXA Sigorta Grubu, 106,1 milyar dolarlık üretimle en büyük Avrupa sigorta şirketleri listesinde zirveye yerleşti.

Avrupa’nın en büyük sigorta şirketlerini sıralayan derecelendirme kuruluşu AM Best’in verilerine göre, dört büyük Avrupa reasürans şirketinden yalnızca Munich Re ve Swiss Re ilk 10’a girmeyi başardı. Bu da bu şirketlerin sigorta operasyonlarının büyüyen boyutunu ortaya koyuyor.

Munich Re, 71,6 milyar dolarlık prim ve 22,4 milyar dolarlık sermayeyle dördüncü sırada yer alıyor. Swiss Re, 47,8 milyar dolarlık prim ve 12,6 milyar dolarlık sermayeyle dokuzuncu sırada yer alıyor.

Diğer büyük dört Avrupa reasürans şirketinden biri olan Fransız reasürans şirketi SCOR, 21,0 milyar dolarlık primle listede 18. sırada yer aldı. Ancak, büyük dörtlünün sonuncusu olan Hannover Re listeye giremedi.

Ayrıca, ikinci sırada 100,5 milyar dolarlık primle Allianz yer alıyor. Kuruluşun ayrıca 54,9 milyar dolarlık önemli bir sermayesi var. Üçüncü sırada ise 85,1 milyar dolar prim ve 17,2 milyar dolar sermayeyle İtalya merkezli sigorta şirketi Generali yer alıyor.

Munich Re’nin bir sıra altında 58,8 milyar dolarlık prim üretimi kaydeden Zurich Insurance Group yer alıyor. Hemen arkasından, 56,3 milyar dolarlık üretimle dünyanın en eski sigorta ve reasürans pazarı olan Lloyd’s geliyor. HDI Grubu 56,0 milyar dolar prim ve 8,9 milyar dolar sermayeyle yedinci sırada yer alıyor.

Chubb, 51,9 milyar dolarlık üretim ve 50,5 milyar dolarlık sermayeylesekizinci sırada yer alıyor. Swiss Re’nin bir sıra gerisinde yer alan ve ilk 10’da kendine yer bulan CNP Assurances, 38,4 milyar dolar net kâr ve 18,2 milyar dolar sermaye kaydetti.

Bu sonuçlara göre sadece AXA hem de Allianz 100 milyar doların üzerinde prim üretimi kaydetmiş oldu.