Küresel reasürans sermayesi 695 milyar dolara ulaştı

Sigorta ve reasürans brokerliği grubu Aon’un yaptığı analize göre, küresel reasürans sermayesi, 2024’ün ilk çeyreğinde hem geleneksel hem de alternatif sermayedeki büyümeyle %4 artarak 695 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

2023’ün sonundan 2024 Mart sonuna kadar küresel reasürans sermayesi, elde tutulan kazançlar, toparlanan varlık değerleri ve felaket tahvili piyasasına gelen yeni girişler sayesinde 670 milyar dolardan 695 milyar dolara yükseldi.

Aon’a göre, 2024’ün 1. çeyreğinde geleneksel reasürans sermayesi 23 milyar dolar veya %4’ten fazla artarak 585 milyar dolarlık yeni bir zirveye ulaştı. Broker, büyümeyi güçlü sigortacılık sonuçlarına ve toplam yatırım getirilerindeki iyileşmeye bağlıyor ve bunlar birlikte “özsermayede çok güçlü getiriler” üretildiğinin altını çiziyor.

Geleneksel sermayedeki büyümenin yanı sıra, alternatif reasürans sermayesinin hacmi de bu dönemde yaklaşık %2 oranında artarak Mart 2024 sonu itibarıyla 108 milyar dolardan 110 milyar dolara yükseldi. Bu, küresel reasürans sektöründeki sigorta bağlantılı menkul kıymetler (ILS) sermayesinin genel seviyesi için tüm zamanların en yüksek seviyesi ve aslında 2. çeyrekte hızlanan ve ILS alanının alt sektörü için ihraç rekorlarını kıran 1. çeyrekteki rekor seviyedeki felaket tahvili ihraçlarından kaynaklandı.

Aon’a göre 2023 yılında reasürans şirketleri sertleşen pazarda şart ve koşulları sıkılaştırdı ve yenilemelerde genel olarak daha yüksek risk ayarlı oranların yanı sıra frekans kayıpları ve toplam teminatlardan uzaklaştı ve bu durum 2023 yılında sermaye seviyelerinde bir toparlanmaya yol açtı. Aon’un verileri, bu toparlanmanın bu yılın ilk çeyreğinde de devam ettiğini ve özel reasürans sermayesinin 695 milyar dolar ile yeni bir rekora ulaştığını gösteriyor.