Aveon Gloal Sigorta çiftçilerin yanında…

Aveon Global Sigorta Tarım Sigortaları Grup Müdürü Gül Topçuoğlu, iklim değişikliklerinin yarattığı olumsuzluklar ve bu olumsuzluklara şirket olarak nasıl bir çözüm sunduklarından bahsetti. Topçuoğlu, “İklim değişikliğinin yıkıcı etkileri sadece ekolojik hayatı değil, ekonomimizi, enerjimizi, sanayi yatırımlarımızı ve sosyal hayatımızı da derinden etkiliyor. Şirketimiz, erken alınan önlemlerin farkındalığını artırmanın yanında, çiftçilerimizin her daim yanında olmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir.” dedi. 

Aveon Global Sigorta Tarım Sigortaları Grup Müdürü Gül Topçuoğlu, iklim değişikliklerinin yarattığı olumsuzluklar ve bu olumsuzluklara şirket olarak nasıl bir çözüm sunduklarından bahsetti. Gül Topçuoğlu’nun açıklamaları şu şekilde: “Yoğun bir iklim krizinin eşiğinde, baharı tam yaşayamadan yaz aylarına merhaba diyoruz. Dünya Çevre Günü’nün yaklaştığı bu günlerde, iklim değişikliğinin sebep olduğu kuraklık, sel ve dolu gibi olayların çiftçilerimizin kâbusu olduğunu biliyoruz. İklim değişikliğinin yıkıcı etkileri sadece ekolojik hayatı değil, ekonomimizi, enerjimizi, sanayi yatırımlarımızı ve sosyal hayatımızı da derinden etkiliyor. Şirketimiz, erken alınan önlemlerin farkındalığını artırmanın yanında, çiftçilerimizin her daim yanında olmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir. Yerinde ziyaretlerimiz ve üreticilerimizle yaptığımız periyodik bilgilendirme toplantılarında, kırsal kesimde iklim değişikliğinin öneminin kentlere göre daha düşük algılandığını gözlemledik. Bu durumu değiştirerek, çiftçilerimizin tarımsal ürünlerini teminatlandırmaları ve iklim değişikliğinin tarım ve hayvancılığa doğrudan etkilerini anlatmak ile başladık. Kuraklık ve susuzluğun artması gibi konulara eğilerek, kırsalda iklim değişikliği ile mücadelede uyum tedbirlerinin önemini vurguluyoruz. 2022 yılının Eylül ayında Tarsim ruhsatımızı aldık.”

“Tarsim ruhsatına sahip ilk 10 şirket arasındayız”

“Aveon olarak Tarsim ruhsatına sahip ilk 10 şirket arasında yer almamız, Tarsim’e verdiğimiz önemin ve bu alandaki hedeflerimizin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.”  diyen Topçuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Çiftçilerimizin yıl boyunca emek vererek yetiştirdikleri ürünleri güvence altına almak, Tarsim kurumunun önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. En yüksek katastrofik risklere sahip olan tarım sigortalarının devletimiz tarafından desteklenmesi, tarım sigortalarını daha değerli kılmakta ve çiftçilerimiz açısından teşvik edici olmaktadır. Ayrıca, geleneksel tarım sigortaları ürünümüz ile devlet desteği olmayan çiftçilere de güvence sağlıyoruz. Bu ürünümüz, iklim değişikliklerine karşı koruma sağlamakta, şiddetli dolu yağışlarından ve kavurucu yaz sıcaklarında yangın riskine karşı çiftçilerimizin ürünlerini Aveon Global şemsiyesi altında güvence altına almaktadır. Aveon Global Sigorta olarak, çiftçilerimizin risklerini kendi risklerimiz olarak görmekte ve bu alanda her zaman yanlarında olmayı sürdürmekteyiz. Değişen iklim şartlarına karşı çiftçilerimize destek olmaya ve bu konuda bilgilendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz.”