Zurich, AIG’nin seyahat sigortası ve asistans işini satın alıyor

Küresel sigortacı American International Group Inc. (AIG), Zurich Insurance Group’a küresel bireysel kişisel seyahat sigortası ve asistans işini 600 milyon dolar nakit artı ek gelir karşılığında satmak üzere kesin bir anlaşma imzaladı.

Satışın, düzenleyici onaylar da dahil olmak üzere alışılagelmiş kapanış koşullarına bağlı olarak 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Mevcut anlaşma, Japonya ve AIG’nin Hindistan’daki ortak girişim düzenlemesi hariç, Travel Guard işini ve onun hizmet yeteneklerini kapsıyor. AIG’nin Kaza ve Sağlık iş kolu aracılığıyla sunulan seyahat teminatları da bu anlaşmanın dışında olacak.

Küresel kişisel seyahat sigortası ve asistans işi şu anda seyahat iptali, tıbbi yardım ve tahliye de dahil olmak üzere çok çeşitli teminat seçenekleri ve hizmetleri sunmakta. Mevcut poliçe sahipleri, hizmetlerinde herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın sigorta kapsamında olmaya devam edecek.

AIG Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Peter Zaffino konuya ilişkin şunları söyledi: “Bugünkü duyuru, AIG’nin geleceğe yönelik konumlandırılmasında bir başka önemli stratejik adımdır. Ekibimizin, dünyanın en büyük havayolları, çevrimiçi seyahat acenteleri ve kredi kartı sağlayıcılarından bazılarıyla olan güçlü ilişkilerle desteklenen, Travel Guard’ı dünya çapında önde gelen kişisel seyahat sigortası sağlayıcısı haline getirmek için yaptığı çalışmalardan gurur duyuyorum. Travel Guard’ın Zurich Insurance Group’un bir parçası olarak büyümesini ve başarısını sürdüreceğinden eminim. AIG meslektaşlarımız, çalışanlar, müşteriler ve küresel dağıtım ortaklarımız için sorunsuz bir geçiş sağlamak amacıyla Zürih ile yakın işbirliği içinde çalışacak.”