AcnTURK Gençlik Senfoni Orkestrası’ndan müzik ziyafeti

AcnTURK Sigortanın desteğiyle kurulan AcnTURK Gençlik Senfoni Orkestrası, 25 Haziran 2024 tarihinde DasDas Sahne’de ilk konserini gerçekleştirdi.

AcnTURK Gençlik Senfoni Orkestrası, dünya çapında tanınan orkestra şefi Tulio Gagliardo Varas yönetiminde sahne alarak izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın da konsere renk katan isimlerden oldu.

Cihat Aşkın, Tulio Gagliardo Varas ve AcnTURK Gençlik Senfoni Orkestrası

16-20 yaşları arasındaki 45 yetenekli genç müzisyenden oluşan orkestranın klasik müziğin en seçkin eserlerini başarıyla seslendirdiği geceye yaklaşık 500 sanatsever katılarak genç müzisyenlerin yeteneklerini ve emeğini takdir etme fırsatı buldu.

AcnTURK Sigorta’nın değerli bir parçası olan AcnTURK Kültür Sanat’ın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sayın Murat Büyükçelebi, konserin önemine vurgu yaparak şunları belirtti: “Biz, AcnTURK Ailesi olarak sanat, spor ve kültür faaliyetlerine büyük bir önem veriyoruz. Çok yeni bir şirket olmamıza rağmen, bu desteklerimiz ve etkinliklerimizle genç yeteneklerin önünü açıyoruz ve Türkiye’nin kültürel mirasına katkıda bulunuyoruz. AcnTURK Gençlik Senfoni Orkestrası’nın muhteşem performansı ve katılımınız bizi son derece gururlandırdı. Bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti. Ayrıca, orkestranın oluşumuna destek veren Yasen Koçak’a, Onur & Funda Bolluk’a, Dilek & Tevfik Rodos’a özel teşekkürlerini de iletti.

Büyükçelebi, AcnTURK Kültür Sanat ile birlikte kültür faaliyetlerine olan desteğin devam edeceğini ve ilerleyen süreçte daha birçok yenilikçi etkinlik ve sürprizle sanatseverleri buluşturacaklarını ifade ederek konuşmasını tamamladı.

AcnTURK Sigortanın desteğiyle kurulan AcnTURK Gençlik Senfoni Orkestrası, 25 Haziran 2024 tarihinde DasDas Sahne’de ilk konserini gerçekleştirdi.