Zurich’ten Hindistan’da 670 milyon dolarlık satın alma

Zurich Insurance Company, Hindistan’da Kotak Mahindra General Insurance Company Limited’in çoğunluk hissesini toplam 670 milyon ABD doları karşılığında satın aldı. Zürich, 2021’de doğrudan yabancı yatırım kurallarının %74’e kadar yabancı mülkiyete izin verecek şekilde değiştirilmesinden bu yana Hindistan’a giren ilk yabancı sigorta şirketi oldu.

Zurich ve Kotak birlikte, Zurich’in küresel sigorta liderliğini ve ölçeğini Kotak’ın yerel uzmanlığı ve erişimiyle birleştirerek Hindistan’da lider bir genel sigorta şirketi geliştirmeye çalışacak.

Hindistan’ın genel sigorta pazarındaki en büyük yabancı yatırım olan %70’lik satın alma, yeni büyüyen sermaye ve hisse alımı kombinasyonuyla tamamlandı ve Zurich’i, Asya Pasifik bölgesinde devam eden ilerlemesini yansıtacak şekilde önemli bir büyüyen pazarda konumlandırıyor.

Zurich’in sigorta şirketini Kotak Mahindra Bank Limited’den satın alması, gerekli tüm düzenleyici onayların alınmasının ardından tamamlandı.

Zürich Asya Pasifik İcra Kurulu Başkanı (CEO) Tulsi Naidu şunları söyledi: “Kotak General Insurance’ın satın alınması, Zürih’in çok önemli bir büyüme pazarı olan Hindistan’da lider bir oyuncu olmasının önünü açıyor. Bu Zürih için önemli bir stratejik adımdır.Hindistan’ın sigorta pazarı muazzam bir potansiyel sunuyor ve Kotak ile birlikte onun büyümesini ve gelişmesini desteklemeye kararlıyız. Sigorta koruma açığını kapatmak için küresel ölçeğe, karmaşık riskleri yönetme konusunda güçlü uzmanlığa, dijital yeteneklere ve teknoloji liderliğine sahibiz. Amacımız, basit ve yenilikçi çözümlerle Hintli müşteriler ve işletmeler arasında dayanıklılık oluşturmaktır.”

Zurich, müşterilerin iş sürekliliği risklerini yönetmek ve en aza indirmek için çeşitli ticari teklifler gerektiren farklı ve karmaşık ihtiyaçlara sahip olduğu ülkenin KOBİ ve kurumsal sektörlerindeki güçlü büyümenin ortasında, bölgede ticari sigorta çözümlerine yönelik güçlü bir talep bekliyor.

Kotak Mahindra General Insurance Genel Müdürü ve CEO’su Suresh Agarwal ise, “Bu dönüm noktası bizim için çok önemli bir anı işaret ediyor ve farklı müşteri tabanımızın gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış kapsamlı çözümler sunarak pazardaki büyümemizi hızlandıracak. Bu, müşterilerimize katma değerli deneyimler sunmak için teknoloji ve ölçek yoluyla Hindistan’daki sigorta penetrasyonunu artırma ve işimize küresel en iyi uygulamaları getirme misyonumuzu ilerletme yolunda büyük bir adımdır.” dedi

Yapılan açıklamada, gelecekte, birleşen işletme hem Zurich’i hem de Kotak’ı hissedar olarak temsil eden yeni bir markayı benimseyecek.