Finli sigortası Sampo’dan 4.4 milyar €’luk satın alma

Finli sigortacı Sampo, P&C sigortacısı Topdanmark’ın halihazırda sahip olmadığı tüm hisselerini 33 milyar Danimarka Kronu (4,42 milyar Euro) karşılığında satın almayı planladığını açıkladı.

Sampo halihazırda Topdanmark’ın yaklaşık %48,5’ine sahip ve bu yeni bedel, Danimarkalı firmanın 14 Haziran 2024’te Nasdaq Kopenhag’daki kapanış hisse fiyatına göre %27’lik bir primi temsil ediyor.

Teklifin tamamlanmasının ardından Sampo, İskandinav ülkelerinde liderlik konumunu pekiştirmek için Topdanmark’ı If P&C Sigorta segmentine entegre etmeyi planlıyor.

Sampo Yönetim Kurulu, Topdanmark Grup CEO’su Peter Hermann’ı If P&C CEO Vekili ve Sampo Grup İcra Komitesi üyesi olarak atamayı planlıyor.

Sampo, Hermann’ın 2018’den bu yana Topdanmark’ın Grup CEO’su olarak, 2016’dan 2018’e kadar da Topdanmark Livsforsikring’in CEO’su olarak çalıştığını açıkladı.

Hermann’ın, If P&C entegrasyonu tamamlanana kadar Topdanmark’ın Grup CEO’su olarak kalacağı bildiriliyor. Bu arada Morten Thorsrud, If P&C Insurance Holding’in CEO’su olarak görevine devam edecek.

Finlandiyalı sigortacı ayrıca, Topdanmark’ın satın alınması ve 2024’ün ilk yarısında tamamlanan sermaye optimizasyonu eylemlerinin yansımasıyla, teklifin başarıyla tamamlanmasının ardından 2024-2026 döneminde dağıtılabilir sermaye üretimi hedefini 4,5 milyar Euro’nun üzerine çıkaracağını belirtti.