Ayhan Sincek’ten BES’liler için güzel iki haber

Katılım Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Ayhan Sincek sosyal medya hesabından BES katılımcılarına iki güzel haber paylaştı. Sincek, Katılım Emeklilik olarak fonları arasına Sürdürülebilirlik Fonu ve Kısa Vadeli Kira Sertifikaları Fonu olarak iki yeni fon eklediklerini belirtti.

Ayhan Sincek’in paylaşımı şöyle: “Katılımcılarımızın güvenli ve istikrarlı getiri hedeflerini karşılamak amacıyla BES’in imkanlarından kendi şartlarına en uygun şekilde yararlanmalarına ve birikimlerinde yüksek getiri sağlamalarına imkan veren fonlarımız arasına Sürdürülebilirlik Fonu ve Kısa Vadeli Kira Sertifikaları Fonu olarak iki yeni fon daha ekledik.

Sürdürülebilirlik Fonunu kurarak Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) kurulan ilk katılım esaslı sürdürülebilirlik fonuna imza attık. Özellikle yenilikçi yaklaşımımızla kurduğumuz Sürdürülebilirlik Fonumuzu, sadece kendi geleceklerine değil dünyamızın geleceğine de yatırım yapmayı önceliğine alan tüm katılımcılarımıza sunuyoruz. Fon stratejisi, ESG kriterlerine uygun olarak seçilmiş şirketlerin ortaklık paylarına ve yerli ve yabancı sürdürülebilirlik borsa yatırım fonlarına odaklanıyor. Ayrıca, çeşitlendirme amacıyla sürdürülebilirlik temalı endeksler ve ESG odaklı yatırım fonları da portföyümüzde yer alıyor.

Kısa Vadeli Kira Sertifikaları Katılım Emeklilik Yatırım Fonu, öncelikli olarak kamu ve özel sektör kira sertifikalarına odaklanıyor. Fon portföyümüzün yüzde 80’inden fazlasını, danışma kurulumuzca onaylanan aylık ağırlıklı ortalama vadesi 25-90 gün arasında olan bu sertifikalara yönlendiriyoruz. Bu sayede, orta risk profiliyle istikrarlı bir getiri sağlamayı hedefliyoruz. Fon portföyümüzün kalan yüzde 20’sini ise döviz ve kira sertifikasına dayalı vaat sözleşmelerine, katılım bankalarında bulunan (kâr ve zarara) katılma hesaplarına, Türkiye’de ihraç edilen TL cinsinden altın ve kıymetli madenlere dayalı sermaye piyasası araçlarına yönlendirerek çeşitlendirme stratejimizi sürdürüyoruz. Tüm bu işlemlerimizde, yatırımcılarımızın güvenliği ve istikrarlı getiri elde etme hedefleri önceliğimiz. Fonumuz, şeffaf ve disiplinli bir yatırım yaklaşımıyla, uzun vadeli sürdürülebilir başarıya odaklanmaktadır.”