BMS Türkiye’den Tanzanya’daki projeye 120 milyon dolarlık kefalet senedi

BMS Türkiye, Doğu Afrika’nın önemli ülkesi Tanzanya’da proje üstlenen Türk şirketine 120 milyon ABD Doları tutarında Kefalet Senedi sağladı. Konu ile ilgili açıklamayı BMS Türkiye CEO’su Kerim Gürkan sosyal medyada paylaştı.

Kerim Gürkan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Geçen hafta, bir pazar ziyareti için Tanzanya’yı ziyaret etme zevkini yaşadım ve Doğu Afrika’daki bu gelişmekte olan ülke beni gerçekten büyüledi. Tanzanya, kıtadaki diğer birçok ülke gibi, fırsatlar ve potansiyelle dolup taşıyor.

Afrika, Türk müteahhitleri için umut vaat eden bir ülke olmaya devam ediyor ve her projede kefalet senetlerine olan ihtiyaç daha da kritik hale geliyor. Ziyaretim sırasında sigorta ortağımız nezaketle bir safari günübirlik gezi düzenledi. Deneyim nefes kesiciydi ve hatta bölgenin vahşi yaşamının güzelliğini ve zenginliğini hatırlatan bir filin bu muhteşem fotoğrafını çekmeyi bile başardım.

Bu fırsatlar doğrultusunda, yakın zamanda Afrika’da önemli bir inşaat ihalesini kazanan bir müşterimiz için 120 milyon ABD Doları tutarında Kefalet Senedi aldığımızı paylaşmaktan gurur duyuyorum. Bu başarı, kıtadaki büyük projeleri destekleme taahhüdümüzün ve yeteneğimizin altını çiziyor.

BMS olarak, buradaki ayak izlerini genişletmek isteyen Türk inşaat şirketlerine güçlü destek sağlamak için Afrika’daki geniş ağımızdan yararlanıyoruz. İster Advance, ister Performance veya Retention Bonds olsun, hem küçük hem de çok büyük limitlerle kapsamlı çözümler sunuyoruz.”