Japon dev Nippon Life’dan ABD’de 3,8 milyar dolarlık satın alma

American International Group ( AIG ), Corebridge hisselerinin yaklaşık 120 milyon hissesini 3,8 milyar ABD doları karşılığında Nippon Life Insurance Company’ye satmayı kabul etti.

AIG tarafından satılan hisseler Corebridge’in tedavüldeki hisselerinin %20’sini temsil ediyor. İşlemin ardından AIG, kapanıştan sonra en az iki yıl boyunca Corebridge’deki %9,9 hisseyi elinde tutacak.

AIG’nin başkanı ve genel müdürü Peter Zaffino anlaşmaya olan güvenini ifade ederek şunları söyledi: “Nippon Life, finansal hizmetler sektöründe Japon sigorta pazarındaki liderliğiyle tanınıyor ve güçlü performansı ve kurumsal itibarıyla dünya çapında tanınıyor. Nippon Life’ın Corebridge’in stratejik ortağı olmasından memnuniyet duyuyoruz ve bir yatırımcı olarak anlamlı değer katacaklarına inanıyoruz. Başkan Hiroshi Shimizu’ya büyük bir saygım var ve onun, etkileyici yetenekleri ve 15 milyon müşteriye sağladığı yüksek hizmet kalitesi ve faydalarıyla tanınan Nippon Life’ın vizyon sahibi liderliğine hayranım.”

Satışın, alışılagelmiş kapanış koşulları ve düzenleyici onaylar beklenerek 2025 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Corebridge Financial, bir Amerikan çok uluslu finansal hizmetler şirketi. Emekli maaşları, hayat sigortası, varlık yönetimi, emeklilik çözümleri ve diğer hizmetler sağlıyor. Corebridge, AIG’nin 2022’de bir halka arz yoluyla şirkette bir bölünme gerçekleştirmesinden sonra kuruldu.