Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, 50 çadırdan oluşan ve 500 kişinin barınabileceği çadır kent ziyaretine Koru Sigorta Genel Müdürü Kasım Yılmaz ile üst düzey yöneticilerin yanı sıra sigorta basını ve Hatay acenteleri de eşlik etti.
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden bu yana tüm imkânlarını seferber ederek var güçleriyle çalıştıklarını belirten Kasım Yılmaz; “Ülkemizi sarsan deprem felaketinin ardından derin üzüntü içindeyiz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınları vefat eden meslektaşlarımıza ve kederli ailelerine bir kez daha başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. Bugün buraya kurduğumuz çadır kentin son durumunu görmek için geldik. Elimizden geldiğince depremzede vatandaşlarımıza yardımları sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
‘Depremin yaralarını birlikte saracağız’
Koru Sigorta Çadır Kenti’ne ulaşana kadar geçtikleri yollarda çok büyük bir yıkımla, imkânsızlıklarla karşılaştıklarını ve bu yaraların ancak el ele verilerek sarılabileceğini belirten Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: “Koru Sigorta Çadır Kentimizde bulunan 24 m2’lik 50 adet çadırda 500 kişinin barınabilmesi mümkün. Çadır Kentimiz su ve elektrik alt yapısının yanı sıra, ısınma, mutfak, depo, su deposu, çamaşırhane, tuvalet gibi ihtiyaçları karşılıyor. Çadırlarımızın zeminleri, taşlar ile desteklenmiş ve olası bir sel felaketine karşı kanallar açılmış durumda. Bölgeyi şu an burada yaşayan insanlarımız için güvenli hale getirdik ancak biz şu anda yalnızca 500 kişiye bu imkânı sağlayabiliyoruz. Elimizden geldiği kadar diğer bölgelere de ulaşmaya çalışıyoruz. Yaşanan bu büyük felaketin yaralarını sarmanın ancak herkesin el ele vermesi ile mümkün olacağını düşünüyoruz. Bunun da sadece ilk haftalar veya aylar değil, en az 1-2 yıla yayılması gerekiyor.”
‘Ders çıkarmak için bölge görülmeli’
Sektör olarak sigortalıların yaralarını sarmak ve kesintisiz hizmet verebilmek adına DASK ile koordineli bir şekilde çalışarak, hasarları önceliklendirdiklerini ve ödemeleri hızlandırdıklarını ifade eden Yılmaz, “Bizler hem sigorta şirketi hem de bu ülkenin bir vatandaşı ve her şeyden önce bir insan olarak buradaki depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bir daha böyle acıların yaşanmaması ve ders çıkarılması için halkımızın bölgeye gelerek, vatandaşlarımızla iç içe olması, yardımlarını kendi elleriyle ileterek bölgede yaşananlara tanık olması gerekiyor. Burada vatandaşlarımızın yanı sıra acentelerimizin de ihtiyaçlarını karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Çadır kentin küçük sakinleri unutulmalı
Depremden belki de en çok etkilenenlerin çocuklar olduğunun altını çizen Yılmaz, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Ziyaretimizde Çadır Kentimizin küçük sakinlerini de unutmadık. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onların ihtiyaçlarını göz ardı etmemeliyiz. Onlar için getirdiğimiz çeşitli oyuncak, kitapların yanı sıra çocuklarımızın farklı ihtiyaçları olduğunu da öğrendik. Kendilerine bıraktığımız mektup kağıtları ve zarfları ile bizimle yazışarak her zaman iletişim halinde olabileceklerini, onların her zaman yanlarında olacağımızı ve her türlü ihtiyaçlarını bize bu yolla iletebileceklerini belirttik.”