Kerem Tokyürek: İşletmeler risk yönetimine daha çok odaklanmalı

“İşletmeler kurumsal risk yönetimine daha fazla odaklanarak risklerini kontrol altına almalı. Bu sayede etkin risk yönetiminin bir sonucu olarak sigorta ihtiyaçlarını daha uygun fiyat ve şartlarla temin edebilirler.”

Kerem Tokyürek

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Kerem Tokyürek, maliyetlerin artması ve ödeme sorunu nedeniyle talepte sınırlı bir daralma görülmesine rağmen genel itibarıyla endüstriyel tesislerin sigorta taleplerinde düşüşün söz konusu olmadığını söyledi.

Sigorta primlerinin, konutun satış fiyatına değil, inşaat maliyetleriyle tüketici enflasyonundaki artışa bağlı olarak değiştiğini belirten Tokyürek, “Bu noktada, konut sigortası primlerinde, konut satış fiyatlarındaki boyutta değil, genel enflasyon oranı nispetinde bir artış söz konusu. İlaveten konut sigortası satışlarının bir kısmı da konut kredi kullanımlarına bağlı olarak banka kanalı yoluyla gerçekleşiyor. 2022 yılı içinde konut kredi kullanımına bağlı banka kanalı satışlarında bir miktar olumsuz etkilenme gözlenmekle birlikte, genel anlamda müşteri taleplerinde önemli ölçüde bir olumsuzluk görülmüyor” dedi.

Bireysel alanda Zorunlu Deprem Sigortası’nın kapsamı genişletilerek, sel gibi diğer afet risklerini de kapsayacak şekilde Zorunlu Afet Sigortası’na evrildiğini hatırlatan Kerem Tokyürek, “Bu sayede bireysel risklerin daha geniş bir kapsamla teminat altına alınması yönünde bir adım atılmış bulunuyor. Kurumsal anlamda ise işletmelerin kurumsal risk yönetimine daha fazla odaklanarak risklerini kontrol altına almaları, bu sayede etkin risk yönetiminin bir sonucu olarak da sigorta ihtiyaçlarını daha uygun fiyat ve şartlarla temin edebilmeleri noktasında ilgili meslek örgütlerinin bilinçlendirme çalışmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.