Geçtiğimiz ay profesör unvanı alarak, ülkemizdeki profesör unvanlı ilk sigortacılık akademisyeni olan Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdem Kırkbeşoğlu’yla Ağustos sayımız için bir röportaj yaptık. Kırkbeşoğlu, sektörün sürekli odaklandığı mikro konuların gerçekleri gözden kaçırmasına sebep olduğunu söyleyerek, “Ne yazık ki sel yatağına veya fay hattına şehir kuran, iş kazalarında dünyada birincisi olan ve riskli konular karşısında çoğu zaman kaderci bir bakış açısıyla hareket eden bir toplumuz” dedi.
2000’li yılların başının, akademik gelişim için de zorlu olduğunu aktaran Kırkbeşoğlu, “Sigortacılık alanında yetişmiş bilim insanının olmadığı bir dönemde tek başınıza akademik çalışmalar üretmeye çalışıyorsunuz. Ben çoğu zaman tek başıma veya benim gibi sigortacılık alanında çalışan genç akademisyen arkadaşlarımla bunu yapmaya çalıştım” diye konuştu.
Sigortacılık alt yapısına sahip ve kendini bu alana adamış akademisyen sayısının hâlâ çok sınırlı olduğunu ifade eden Erdem Kırkbeşoğlu, gençlere ise şu tavsiyelerde bulundu: “Dünyada ve ülkedeki genel değişimleri, olup bitenleri, ekonomik sistemdeki değişimleri, sigortacılık sektöründe yaşananları anlık takip ediyor olmaları gerekiyor. Gönüllü stajların ve sektörel deneyimlerin katkısına inanıyorum. Aile konforunun iş hayatında olmayacağını bilmeleri gerekiyor. Bu da daha fazla sektörel etkileşimle anlaşılabilen bir konu.”
Röportajın tamamı Sigorta Dünyası’nın ayın 15’inde yayınlanacak Ağustos sayısında okunabilir.