Aon, önde gelen kuruluşların uzun vadeli risklere yönelik tutumlarındaki değişimi ve toplumun çalışmaya, seyahat etmeye ve toplanmaya nasıl devam edeceği üzerindeki etkileri vurgulayan bir rapor yayınladı.
“Kuruluşların Yeni İyiye Doğru Rota Çizmelerine Yardımcı Olmak” raporu, kuruluşların bugüne kadar koronavirüs pandemisine nasıl tepki verdiğine ve ortaya çıkan diğer uzun vadeli risklerine hazırlanmak için nasıl uyum sağladıklarına dair araştırmalar, bölgesel bulgular ve eğilimleri sunuyor. Dünya çapında çeşitli sektörlerden 130’dan fazla kuruluş koalisyon toplantılarına katılarak en iyi uygulamaları paylaştı ve ekonomik iyileşmeyi hızlandırmak için yeni öncelikleri belirledi.
Aon İcra Kurulu Başkanı Greg Case konuyla ilgili şunları söyledi: “COVID-19, dünya çapında önde gelen kamu ve özel kuruluşların önceliklerini temelden yeniden düzenledi. Bu koalisyonları bir araya getirme kararımız, giderek karmaşıklaşan bir dünyada daha iyi kararlar almak için işbirliğine dayalı bir yol haritası oluşturma ihtiyacından kaynaklandı. Sözde yeni normali kabul etmek yerine bu çalışma, müşterilerimizin yeniyi kendi şartlarıyla daha iyi tanımlamasına yol açmıyor.”
Rapordaki önemli bulgulardan bazıları şunlar:
- Şirketlerin yaklaşık% 89’u, pandeminin bir sonucu olarak işgücünün duygusal ve zihinsel sağlık refahına odaklanmak için refah programlarını geliştirmeyi planlıyor.
- Şirketlerin% 84’ünden fazlası, pandemi sırasında satıcılara, hükümetlere ve çalışanlara daha iyi tepki ve yanıt vermek için iletişim protokollerini güçlendirdiklerini söyledi.
- Şirketlerin% 87’sinden fazlası, yönetim sürecini ve işyerine dönüşün koordinasyonunu desteklemek için kilit satıcılarla ortaklıklarını derinleştirdi.
Aon raporuna göre, katılımcılar öncelikleri belirlerken, yönergeler ve en iyi uygulamalar oluştururken ve ileriye giden yolu çizerken coğrafya tarafından kilit temalar ortaya çıkıyor:
- Avustralya: Krize uyum sağlama becerisini hızlandırmak, ofis içinde veya dışında esnek bir işgücü oluşturmak ve koronavirüs ekonomisinden etkilenen yeterince hizmet almayanlara hitap etmek.
- Dublin: İşgücü çevikliği, ruh sağlığı, refah ve inovasyon ile işbirliği arasındaki bağlantı.
- Londra: İşyerine nasıl dönüleceği, işin geleceği ve bu gelecekte verilerin önemi.
- Hollanda: Sağlık ve güvenlik, yıpranmayı dengelemek ve verimliliği artırmak için bağlantı kurma.
- Singapur: Firmaların ve çalışanların çevikliği, kültürün önemi ve işin geleceği.
- Amerika Birleşik Devletleri: Liderlik ve iletişimin rolü, işin geleceği ve işyerine dönüş.
Rapordaki bulgular yayınlanırken gelecek vaat eden bir aşı dalgasını onaylamak ve dağıtmak için küresel bir yarışın zemininde yeni birtakım kısıtlamalar ve yasaklar getirildiğini ifade eden Case, “Bu gerçekler, önlerinde uzun bir yol olsa da, dünyadaki ülkeler, şirketler ve topluluklar için yeni ve daha iyiye giden bir yol olduğunu pekiştiriyor” dedi.