Ceyhan Hancıoğlu: Sonuna kadar acente!

Bizde acentenin payı yüzde 86’yken, sektör ortalaması yüzde 65. Biz sonuna kadar acenteci bir şirketiz. Yarından itibaren de tüm mobil telefonlarda acente mobil uygulamamız acentelerin hizmetinde olacak. Sitemize gelen her müşteri başvurusunu o müşteriye en yakın acenteye yönlendireceğiz. 

HDI Sigorta acenteler toplantısı bu yıl online olarak gerçekleştirildi. Tek Ses Tek Nefes Tek Takım sloganıyla düzenlenen toplantı HDI International CEO’su ve HDI Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Wilm Langenbach’ın konuşmasıyla başladı. Langenbach, acentelerin tüm ülkelerde ama özellikle Türkiye’de kritik bir rol üstlendiklerini söyleyerek şu hususlara değindi:

HDI International CEO’su Wilm Langenbach

“Geleceği acentelerimizle inşa etmek istiyoruz. Pandemideki zor koşullara rağmen başarılı sonuçlar için size teşekkür ederim. Türkiye’de hayat dışı üretiminde altıncı olmayı başardık. Diğer ülkelerde de güçlü sonuçlarımız var. Sağlık branşı dahil oto dışında da büyümek ve acentelerimizi büyütmek istiyoruz. Türkiye bizim için kesinlikle hedef pazar. Organik ve inorganik büyümeye devam edeceğiz. HDI sigorta yönetimine güveniyoruz, yatırıma devam edeceğiz. Acentelerimizle dijitale yatırım yapıp ilk beşe gireceğiz.”  

Langenbach’ın ardından konuşan HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, önce Türkiye sigort sektörüyle ilgili özet bilgiler verdi: “Sigorta sektörü geçen yıl enflasyonun üç puan üstünde büyüdü. Bu sene de yüzde 20 civarında, yani yine enflasyonun üç puan üstünde büyüme var. Sağlık sigortasına ilgi arttı ve bu branş fena büyümedi. Oto sigortalarında ise, otomobil satışlarının düşmesinin de etkisiyle, sektör enflasyonun altında büyüdü. Kâr marjları düşük sektörde. Ancak insanların kötü günlerinde yanlarında olmak gibi bir misyonumuz da var. Son on yılda teknik olarak trafik sigortasından zarar ediyoruz. Kötü niyetli bazı meslek grupları araya girerek sektörün ve vatandaşın canını yakıyor. Sigortacılara haksızlık ediliyor, çünkü vatandaşın yanında olan bir sigorta sektörü var. Meclisten sigorta sektörünün lehine değil, şeffaf, hesaplanabilir, herkesin lehine olacak bir kanunun çıkmasını bekliyoruz. Hesaplama standardı gelirse, biz de ne ödeyeceğimizi bileceğiz ve adil bir fiyatlama olacak. Bizim enflasyonumuz yüzde 17 değil, yedek parçalar dövize bağlı olduğu için yüzde 35. Trafikte yine de zarar etmeye razıyız ama canımız da çok acımasın istiyoruz.”  

Acente mobil uygulaması yarın yayında

HDI Sigorta’nın ise sektör ortalamasının çok üstünde, yüzde 39’luk büyüme kaydettiğini bildiren Hancıoğlu şunları söyledi: “Kasko bizim güçlü kasımız. Sektör yüzde 20 büyürken, biz yüzde 40 büyüdük. 2014’te sektör sıralamasında 12’nciyken 6’ncılığa kadar yükseldik. Kaskoda pazar payımız yüksek, hep ilk üçteyiz, nakliyatta birinciyiz. Bizde acentenin payı yüzde 86’yken, sektör ortalaması yüzde 65. Biz sonuna kadar acenteci bir şirketiz. 200 acentemize web sitesinden poliçe kesebilecekleri ortam yarattık. Sosyal medya portallarımızı da yeniledik. Sitemize gelen yeni müşterileri de en yakın acenteye yönlendireceğiz. Yarından itibaren de tüm mobil telefonlarda acente mobil uygulamamız acentelerin hizmetinde olacak.” Hancıoğlu son olarak, sporun ve sporcunun da yanında olan HDI Sigorta’nın 59 takım ve 52 kulübe sponsor olduğunu, spora destek konusunda hayal edilenin de çok ötesinde olduklarını söyledi.