“Pandemi, uzun vadede sigortanın yayılmasına yardımcı olacak”

Hindistan hükümeti tarafından desteklenen GIC Re’nin Başkanı ve Genel Müdürü Devesh Srivastava, COVID-19 salgınının tüm zorluklarına rağmen sigorta ürünleri hakkında farkındalığı artırdığına ve uzun vadede penetrasyon artışına yardımcı olacağına inanıyor.

Reinsurance News’e verdiği röportajda konuşan Srivastava, koronavirüs krizinin geçtiğimiz yıldaki etkisini ve Hindistan yeniden / sigorta pazarının gelecekteki görünümünü ele aldı.

Hindistan reasürans piyasası, Hintli reasürörlere % 5 reasürans devri uygulayan düzenleyici kurumu IRDAI tarafından denetlenmekte. Hindistan hükümeti tarafından desteklenen GIC Re, şu anda ülkede faaliyet gösteren tek reasürör ve bu nedenle bu % 5’lik zorunlu devrin tüm kapsamına sahip durumda. Şu anda, GIC Re dışında, pek çok yerleşik reasürör, Lloyds of London sendikaları da dahil olmak üzere Hindistan’da reasürans işi yapan Hintli kuruluşlara sahip durumda.

Salgının bu pazar üzerindeki etkisine değinen Srivastava, sektörde tazminat yükünün önemli olmadığını, ancak sektörün bunun yerine karantina önlemleri nedeniyle diğer iş sınıflarından gelen talepte bir azalma olduğunu kaydetti. GIC Re yöneticisi, pandeminin nihayetinde Hindistan’daki yeniden / sigorta pazarı için olumlu bir değişime yol açacağına inanıyor. Srivastava, “Pandemi, sigorta ürünü için artan bir farkındalık yaratıyor ve kesinlikle uzun vadede penetrasyona yardımcı olacak. COVID sırasında birçok fırsat kendini gösterdi ve Mumbai, Hindistan’ın sağlık sigortası başkenti olarak ortaya çıktı.” dedi.