HDI Global’den sanat sigortalarında atak

Uzmanlık sigortacısı HDI Global Speciality SE, Alman güzel sanatlar ve yüksek net değerli sigorta pazarına girmeyi planladığı için AXA ART’dan Alexander Wiebe’nin transfer edildiğini duyurdu. Weibe, sigortacıya Güzel Sanatlar Kıta Avrupası Başkanı ve HDI Global Speciality Agency Genel Müdürü olarak katıldı.

20 yıldan fazla sigorta deneyime sahip olan AXA ART’ın eski CFO’su olan Wiebe, Köln merkezli bir Güzel Sanatlar ve Yaşam Tarzı yüklenim ekibi kurma görevi üstlenecek. HDI Global Speciality, başlangıçta, özellikle özel müşterileri, galerileri ve müzeleri hedefleyen, sanat ve koleksiyoncu ürünleri için tüm riskleri içeren bir sigorta çözümü başlatacak. Sigorta şirketi aynı zamanda yüksek net değerli özel müşterilere, tüm risk kapsamının bir parçası olarak değerli ev içerikleri ve konutları için poliçeler sunacak.

Yeni poliçeler, HDI organizasyonu genelinde kaynaklardan yararlanarak HDI Global Specialty Underwriting Agency GmbH (HGSU) tarafından geliştirilmekte. Orta vadede, yeni güzel sanatlar ekibinin sanat ve yaşam tarzı sigortasını ek hizmetler ile desteklemesi ve varlıklı özel müşteriler için ürün yelpazesini artırması ve ticari faaliyetlerini uluslararası hale getirmesi bekleniyor.

HDI Global Speciality CEO’su Ralph Beutter: “Alexander, genel olarak sigorta endüstrisinde, özellikle Güzel Sanatlar ve yüksek net değer sigortalarda kıskanılacak bir geçmişe sahip.” dedi.