Alman Sigorta Birliği’nden “doğal tehlike kontrolü” uygulaması

Emlak sahipleri ve kiracılar artık Alman Sigorta Endüstrisi Birliği (GDV) tarafından sağlanan dijital bir araç olan “doğal tehlike kontrolü” kullanarak doğal tehlikelerden etkilenme riskini kolayca belirleyebiliyorlar.

Online platformda posta kodlarını girdikten sonra, tüketiciler hava koşullarının kendi ikamet ettikleri yerde geçmişte hangi hasarlara neden olduğunu öğrenebiliyor. Uygulama ile geçen yıl bölgede kaç bina etkilendi, ağır yağmur, fırtına veya dolu ve taşkın riski neydi sorularına yanıt bulunulabiliyor.

GDV “Doğal afet kontrolü”nün özellikle ev sahipleri arasında farkındalığı arttırmak ve önlem almaya teşvik etmek amacıyla hazırlandığını açıkladı.

GDV Mülkiyet Sigortası Başkanı Oliver Hauner konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Fırtınaların finansal sonuçlarını tam olarak insanların yaşadığı yerde gösteriyoruz. Bu onların risklerini daha iyi değerlendirmelerini ve sonuçlar elde etmelerini sağlıyor. Örneğin, sigorta kapsamlarını gözden geçirme, koruyucu önlemler uygulama veya inşaat planlarını uyarlama.” dedi.

Almanya’da her yıl, ev ve ev eşyalarına, arabalara, ticaret ve sanayide meydana gelen hava hasarları, sigorta şirketlerinin kapsadığı ortalama 3,7 milyar Euro. En pahalı hasar geçen yıl Bavyera, Kuzey Ren-Vestfalya ve Hessen’de meydana geldi. Fırtına ve doluların verdiği hasarın büyük kısmı Saarland’daydı, onu Saksonya ve Rheinland-Pfalz izledi.

Uygulamayı görmek için:  “natural hazards check”