AXA Sigorta, 50. yıl dönümü “iklim hareketi” temasıyla gerçekleşen Dünya Günü’nde, iklim krizi ve dünyanın diğer önemli riskleri arasındaki bağlantıya dikkat çekiyor.
Bu yıl “İklim Hareketi” temasına odaklanan Dünya Günü, insanlığın ve gezegenimizde yaşamamızı mümkün kılan yaşamsal destek sistemlerinin geleceği karşısındaki en büyük risk olan iklim değişikliği konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyor. Toplumsal hayat ve çevre konularına odaklanan kurumsal sorumluluk bakış açısıyla sigorta sektörünün ilham veren markası AXA Sigorta, bu yıl 50. kez kutlanacak olan 22 Nisan Dünya Günü vesilesiyle iklim değişikliğiyle mücadelenin dünyayı etkileyen pek çok riskle mücadele anlamına geldiğine dikkat çekiyor.
Dünya Günü’nün 50. yıl dönümü
AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, “Dünya çapında iki bine yakın risk uzmanı ile küresel riskleri tespit ettiğimiz ve değerlendirdiğimiz ‘AXA Gelecek Riskleri’ raporumuza göre iklim değişikliği dört yıldır üst üste ilk sıradaki yerini koruyor. İklim değişikliğinin karşı karşıya olduğumuz en önemli risk olduğu şaşırtıcı değil ancak şaşırtıcı olan iklim değişikliğinin dünyayı tehdit eden salgın ve bulaşıcı hastalıklardan jeopolitik istikrarsızlıklara kadar uzanan pek çok riske doğrudan veya dolaylı olarak etki ettiğini yeterince bilmememiz ya da konuşmamamız. Dünya Günü’nün 50. yıl dönümü için iklim konusuna odaklanılmasını hem çok anlamlı buluyorum hem de bu konuda farkındalığı artırmak adına önemli bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Bugün insanlığı tehdit eden pek çok probleme karşı mücadeleyi kazanmak için iklim değişikliği konusunda yol almamız gerekiyor. Zira tüm yollar iklim krizine çıkıyor. Bu konuda hem kurumlar hem de bireyler seviyesinde bu farkındalık ile adımlar atılması gerekiyor. Bizler bilgi ve deneyimlerimizle bireysel farkındalığa katkı sağlamak için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız.” dedi.
Bu çerçevede ‘Dünya Dostu Sigortacılık yaklaşımıyla ilerlediklerini ifade eden Ölken, “Detayları kasım ayında AXA Grubu tarafından paylaşılan iklim stratejisiyle de küresel olarak sektörde öncü bir rol üstleniyoruz. Bu strateji çerçevesinde 2023 yılına kadar yeşil yatırımlarımızın miktarını 24 milyar Euro’ya yükseltmeyi, 2050 yılına kadar da yatırımlarımızın ‘ısıtma potansiyeli’ni 1,5 derece ile sınırlandırmayı hedefliyoruz. AXA Sigorta olarak Türkiye’de attığımız her adımda bu hedeflere katkı sağlamak için neler yapabileceğimizi değerlendirerek ilerliyoruz. Dünya Dostu Sigortacılık yaklaşımımız bunun bir sonucu. Bu doğrultuda operasyonel süreçlerimizden kaynaklı karbon ayak izimizi, atıklarımızı ve su tüketimimizi azaltmayı hedefliyoruz. Bu hedefe koşarken Dünya Dostu Acente programımızla acentelerimizi de bizimle aynı yolda ilerlemeye davet ediyoruz. Dünya Dostu İşyerim ürünümüzle karbon salınım oranının düşürülmesine katkıda bulunan yeşil bina ve LEED sertifikalı işyerlerine ek teminatlar ve fiyatlandırma avantajı sağlıyoruz. İletişim çalışmalarımızla yenilenebilir enerji, geri dönüşüm, atık yönetimi gibi iklim değişikliğine doğrudan etkisi olan konuları gündeme taşıyor; iklim değişikliğinin günlük yaşantımıza ve sağlığımıza etkileriyle ilgili tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Ayrıca gerek bağışlarımızla gerek AXA Tüm Kalplerde Gönüllülerimizin çabalarıyla küresel ısınmayla mücadelede önemli bir rolü olan ormanlık alanların artırılması, denizlerimizin temizliği konusundaki farkındalığın güçlenmesi, doğal yöntemlerle tarım ürünü yetiştirilmesi gibi farklı konulara destek veriyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu konuda farkındalığı artırmak ve insanları harekete geçirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”