İspanyol sigorta devi Mapfre, Çin ve Hindistan’ın dünya genelinde en büyük hayat dışı sigorta potansiyeline sahip ülkeler olduğunu duyurdu. Mapfre tarafından yapılan analize göre, Çin ve Hindistan, hayat dışı sigortadaki koruma açığını kapatmak için en fazla büyüme potansiyeline sahip pazarlar durumunda.
Mapfre dünya çapında sigortada koruma açığını inceledi ve boşlukların kapatılma ihtimalinin yüksek olduğu yerlerde analiz yaptı. Sigorta Koruma Açığı (IPG), ekonomik olarak gerekli ve topluma fayda sağlayan sigorta teminatı ile fiilen edinilen teminat miktarı arasındaki farkı temsil ediyor.
Mapfre’nin Küresel Sigorta Koruma Endeksi, küresel sigorta açığını kapatmaya olan potansiyel katkısı temelinde piyasaları koymak için bir puan veriyor. Bu nedenle, sıralamada üst sıralarda yer almak için, piyasaların büyüklüklerinin (GSYİH cinsinden ölçülen) büyük olması ve ayrıca kendi IPG’lerini kapatmak için yeterli kapasiteye sahip olmaları gerekiyor.
2018 rakamları kullanılarak hesaplanan toplam küresel sigorta açığı (hayat ve hayat dışı), küresel GSYİH’nın 685 baz puanına (b / s) eşdeğer olarak 5.9 trilyon dolar oldu. Bu Hayat Sigortası segmentinde IPG için yaklaşık üçte ikisine ve Hayat Dışı Kesimler bölümünde IPG için üçte birine dağıtılıyor.
Hayat dışında, Pakistan, Mısır, Bangladeş, Nijerya ve Filipinler, büyük potansiyele sahip ülkeler olarak tanımlanırken, bazı pazarların büyüklüğü ise puanlarını artırıyor. Hayat dışı, ilk beş ülke sırasıyla Çin, Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri, Endonezya ve Japonya olurken, sonraki beş Rusya, Almanya, Brezilya, Türkiye ve Meksika olarak sıralandı.