Bireysel Emeklilik’te fon büyüklüğü sektör lideri AvivaSA, şirket içi eğitim ve gelişim konularındaki danışmanlık şirketlerinden “Brandon Hall Excellence”in, dünya çapında İK uygulamalarını değerlendirdiği “Brandon Hall HCM Excellence Awards” yarışmasında; geçen sene başlattığı “Kültürel Dönüşüm Programı” ile bronz madalyaya layık görüldü.
Amerika’nın Florida eyaletinde, bu yıl 24’üncüsü düzenlenen yarışmaya, dünyanın dört bir yanından farklı sektörlerden şirketler katıldı. AvivaSA, yarışmada ödül alan tek sigorta şirketi oldu.
1-0 Fark At
Konuyla ilgili bir açıklama yapan, AvivaSA İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, özellikle, 2017’yi, “insana ve kültüre yatırım” yılı ilan etme kararlarının ve bu konudaki yatırımların altını çizerek; “İş yapış şeklimizden, genel merkezimizin ve ofislerimizin fiziki ortamına kadar, tüm süreçlerimizde ciddi dönüşümler gerçekleştirdiğimiz Kültürel Dönüşüm Programımıza, ‘1-0 Fark At’ ismini vermiştik. Bu isim, ‘1 veya 0’sın’; başka bir ifadeyle, ‘Varsın ya da yoksun; kazanırsın ya da kaybedersin’ anlamlarına geliyordu. Bazı durumlar ya siyahtır ya da beyaz, artıdır ya da eksidir. Biz, ‘Bir’ olmayı ve fark atmayı seçmiştik. Aldığımız bu uluslararası ödül, bu kararımızın ve yatırımlarımızın taçlandırılması oldu.” dedi.
Çalışan bağlığında yakalanan yüzde 20’lik iyileşme
Ödül aldıkları dönüşüm programını başlatırken, kendilerine 1,5 yıllık bir zaman belirlemiş olduklarını vurgulayan Yüzgül, sözlerine şöyle devam etti:
“Üst yönetim ekibinin rol model olacağı, yönetici ve çalışan davranışlarının yeni kültür ile uyumlu hale geleceği, çalışanları ilgilendiren İK politikalarının yeniden gözden geçirileceği, şirket sistem ve süreçleri ile yönetişim anlamında yeni deneyimler kazanılacak bir yolculuktu bu. Temel hedefimiz, tamamen müşteri odaklı, sade, net, işbirliği içinde çalışan ve ilham veren liderlerin olduğu bir kurum olma yolunda, sürdürülebilir bir şekilde ilerlemekti ve bu hedef doğrultusunda öncelikle, ‘1-0 Fark At’ mottosu ve belirlenen önceliklerle ilgili, hem Genel Müdürlük hem de satış kadrolarımızla ayrı ayrı lansman toplantıları organize ettik. Kültürel Dönüşüm Programı kapsamında, tüm kademeden yönetim ekipleri ile workshoplar, takım çalışmasını teşvik eden yarışmalar ve kurumsal sosyal sorumluluk etkinliklerinin de olduğu, 5 farklı kültür kampı organize ettik. Bu kamplarda, kültürün ve önceliklerin çalışanlar için ne ifade ettiği, ilham veren liderin özellikleri, strateji ve proje planlarının nasıl hayata geçirileceği konuları üzerine çalışıldı ve aksiyonlar alındı. Dönüşüm yolculuğunda birçok prosedür ve uygulama gözden geçirildi, sadeleştirmelere gidildi. Onay süreçleri için gidilen yollar kısaltıldı, çok daha hızlı aksiyon alınmaya başlandı. Organizasyonun daha etkin ve verimli çalışmasını sağlayacak değişikliklere ve yönetim yapısında daha hızlı karar alınmasına imkan sağlayacak bir çalışma modeline geçildi. Kültürel Dönüşüm Programı ve çıktıları sayesinde, çalışan bağlılığı oranında, bir önceki seneye göre yüzde 20’lere varan iyileşmeleri başardık. Açıkçası, tüm bu süreçte gösterdiğimiz performansla, bu ödülünün haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz.”