Küresel InsurTech Profesyonelleri Birliği Dubai’de kuruldu

Küresel InsurTech Uzmanları Birliği (GAIP), uluslararası InsurTech kişiliklerini, yenilikçileri, teknoloji sağlayıcılarını, yatırımcıları, üst düzey yetkilileri, hükümet yetkililerini, sigorta sektörü düzenleyicilerini ve diğer önemli paydaşları tek bir çatı altında toplamak amacıyla Dubai’de kuruldu.

Merkezi Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde (DIFC) bulunan GAIP, InsurTech endüstrisinde küresel olarak işbirliğini, yenilikçiliği ve bilgi alışverişini teşvik etmeyi amaçlayan, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş.

GAIP’in lansmanı, 28 Nisan 2024’te InsureTek Orta Doğu Konferansı 2024 sırasında gerçekleşti ve sigorta teknolojisi sektörünün gelişiminde önemli bir an oldu. Konferans delegelerine, bölgedeki sigorta sektörünün, dijitalleşme gibi yeni ortaya çıkan trendlerin önemli ölçüde etkili olması nedeniyle bozulmaya hazır olduğu söylendi. Uzmanlar, bölgedeki sigorta penetrasyonunun iyileşmesi için erişilebilirliği artıracak, farkındalığı artıracak ve verimliliği artıracak yenilikçi çözümlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

GAIP’in lansmanı, InsurTech pazarında, özellikle Orta Doğu ve Afrika bölgesinde, dikkate değer bir büyüme dönemine denk geliyor. Konferansta açıklanan bir rapora göre Orta Doğu InsurTech sektörünün değeri 2022’de 231,32 milyon dolar olarak gerçekleşti ve 2029’a kadar 1,65 milyar dolara yükselmesi bekleniyor; bu da %38,78’lik güçlü bir bileşik yıllık büyüme oranını temsil ediyor.

GAIP’in kurucusu ve başkanı Dr. Aftab Hasan şunları söyledi: “Bugün, InsurTech endüstrisinde teknolojinin inovasyonla kesiştiği yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. GAIP’teki misyonumuz, InsurTech profesyonelleri için önde gelen uluslararası kuruluş olarak ortaya çıkmak, mükemmelliği teşvik etmek ve küresel olarak inovasyon kültürünü teşvik etmektir.”

GAIP, InsurTech profesyonellerinin bilgi ve becerilerini geliştirmek için eğitim programları, eğitim kursları ve mesleki sertifikalar geliştirecek ve sunacak. Programlar sigorta, teknoloji, veri analitiği, risk yönetimi ve ortaya çıkan trendlerin çeşitli yönlerini kapsayacak. Birlik, akademik kurumlar, sektör ortakları ve hükümet yetkilileriyle işbirlikleri yoluyla InsurTech’te araştırma ve yeniliği teşvik edecek.

Dr Hasan şunları ekledi: “GAIP, Amerika, Afrika, Asya ve Orta Doğu dahil olmak üzere kilit bölgelerde kurulan şubelerle gerçek anlamda küresel bir dernek olmayı hedefliyor. Bölgesel bölümler, yerel katılımı, etkinlikleri ve girişimleri kolaylaştıracak, belirli bölgesel ihtiyaçlara cevap verecek, küresel temsil ve işbirliğini sağlayacak ve farklı coğrafyalardaki InsurTech profesyonelleri arasında etkili işbirliğini kolaylaştıracak.”

GAIP’in geçici yönetim kurulunda Dr. Hasan’a kurucu ortaklar olarak katılanlar arasında Aries Group başkanı Sir Sohan Roy ve Emirates Sigorta Birliği ve Körfez Sigorta Federasyonu genel sekreteri Bay Fareed Lutfi de yer alıyor.

Dr Hasan, Risk Exchange (DIFC) Limited, Dubai, Risk Exchange International Holdings Pte. dahil olmak üzere çeşitli kuruluşların kurucusu ve başkanıdır. Aynı zamanda Arya Sigorta Brokerliği A.Ş.’nin (Bayzat) CEO’sudur.